Υλικά για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι (φαρίνα, χωριάτικο)
2 κ.γ. μπέικιν πάουτερ
½ κ.γ. αλάτι
1 ποτήρι λάδι
½ ποτήρι ζάχαρη (προαιρετικά)
2 ποτήρια χλιαρό γάλα
Μαστίχα & βανίλια
Υλικά για τη γέμιση:
1 κιλό αναρή φρέσκια
1 ποτήρι σιμιγδάλι
½ ποτήρι ζάχαρη
2 κ.γ. μπέικιν πάουτερ
2-3 αυγά
1 ποτήρι σταφίδες
Μαστίχα & φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση:
Για τη ζύμη εργαζόμαστε ως εξής: Προσθέτουμε το μπέικιν πάουτερ στο αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαστίχα, τη βανίλια και το λάδι. Τα ρυζιάζουμε (δηλαδή τρίβουμε το μείγμα με τα δάχτυλα μέχρι να μετατραπεί σε μικρούς σβόλους σαν ρύζι) καλά και μετά ρίχνουμε το γάλα και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Για τη γέμιση: Λιώνουμε την αναρή με πιρούνι, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε μικρές πίτες και τις περνάμε εξωτερικά από σησάμι. Βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και κλείνουμε στο σχήμα που θέλουμε, αφήνοντας πάντα ακάλυπτο το κεντρικό τους μέρος. Με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες για να κλείσουν. Τις αλείφουμε με αυγό κα τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Καλή Επιτυχία !!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου