Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Τηγανίτες μήλου.....


Υλικά:

1½ φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 πρέζα αλάτι
    1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    1 κ.γλ. κανέλα
    1 αυγό
    1 φλ. τσαγιού γάλα
    2 μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη
    1 κ.γλ. βούτυρο ή μαργαρίνη

    Για το γαρνίρισμα

    3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
     κανέλα

    Εκτέλεση:

     . Σε μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα. Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να λιώσει Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε σε χαμηλή φωτιά κουταλιές μείγματος. Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά.  Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, ν' αραιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε γαρνίρομαι και την κανέλα...


  1.   Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop