Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019

Πρασόπιτα Με Μπέικον...


Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 φλιτζάνι μαργαρίνη
8 πράσα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
250 γρ μπέικον
Μισό φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι
2 φλυτζάνια γάλα
4-5 κουταλιές παρμεζάνα
Αλατοπίπερο

Εκτέλεση:
Πλένουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες.
Ψιλοκόβουμε τα ξερά κρεμμύδια.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές μαργαρίνη και ρίχνουμε τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα   Προσθέτουμε και το μπέικον να σοταριστεί.
Ρίχνουμε και τα πράσα και τα αχνίζουμε για 15 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά.και τα ροδίζουμε Μόλις μαλακώσουν αρκετά, τα σβήνουμε με το κρασί.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και λίγο-λίγο το γάλα, ανακατεύοντας διαρκώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αλατοπίπερο και την τριμμένη παρμεζάνα.
Λιώνουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και αλείφουμε ένα μέτριο πυρέξ.
Στρώνουμε 5 φύλλα κρούστας, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα.
Προσθέτουμε την γέμιση και συνεχίζουμε με τα φύλλα, αλείφοντας πάντα καλά.
ελαφρά.
Κόβουμε όσα φύλλα περισσεύουν πολύ, γυρνάμε τα υπόλοιπα προς τα μέσα, ραντίζουμε το βουτυρωμένο τελευταίο φύλλο με λίγο νερό

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,
 στους 180ο για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια.

Καλή Επιτυχία !!!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop