Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Απλό κέικ λεμονιού...¨΄ Η΄ με γλασο....



Υλικά:

¾ κούπας ελαιόλαδο καλής ποιότητας
2 κούπες ζάχαρη
4 μικρά αυγά ή 3 μεγάλα
1 κεσέ γιαούρτι
2,5 κούπες αλεύρι
1κουπα τριμμένο αμύγδαλο (σκόνη)
3 κουταλάκια μπέικιν παουντερ
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι σόδα
½  κούπα χυμό λεμονιού
2  κουταλιές ξύσμα λεμονιού
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (ή γλάσο λεμονιού)

Γλάσο λεμονιού

2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1 κουτ. σούπας  βούτυρο (λιωμένο)
4-5 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν  παουντερ και το αλάτι .
Βάζουμε σε μπολ ανάμειξης το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη , το ξύσμα και τα αυγά και τα χτυπάμε με το μίξερ του χεριού μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε το χτύπημα να αναμειχθεί
κι αυτό. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πάνω από το μπολ γιατί φουσκώνει πολύ και
αδειάζουμε το διάλυμα στο μείγμα μας.
Στο τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι και χτυπάμε ίσα για να ενσωματωθεί  και να
πάρουμε ένα πηκτό χυλό. Αδειάζουμε σε φόρμα 28 νούμερο ή σε δύο μικρότερες  λαδωμένες και αλευρωμένες  αν είναι μεταλλικές (αν είναι σιλικόνης δεν χρειάζεται).
Ψήνουμε το κέικ για 1 ώρα περίπου στη μεσαία σχάρα, αν το βάλουμε σε δύο φόρμες. Αν το βάλουμε σε μία, πιθανόν χρειάζεται κανένα δεκάλεπτο ακόμη (γύρω στα 70 λεπτά).
Ούτως ή άλλως, τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και ελέγχουμε αν βγαίνει καθαρή η λάμα του.
Αφήνουμε να σταθεί κανένα δεκάλεπτο  μέσα στη φόρμα αφού το βγάλουμε από το φούρνο, και το
αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ζάχαρη άχνη Η γλάσο λεμονιού...

Γλάσο λεμονιού: εκτέλεση

ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μέχρι να λιώσει η άχνη και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Εάν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.

Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί καλά, πριν κόψουμε το κέικ.

Καλή Επιτυχία...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop