Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Κέικ καρότου


  Υλικά:
 6  αυγά μεγάλα
350 .m.l. ηλιέλαιο
350 γρ. Light brown sugar
350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ καρότο τριμμένο στο τρίφτη ( χοντρό)
100 γρ. καρυδι τριμμενο
100 γραμ. σταφίδες
100 γρ ινδική καρύδα
2 πορτοκάλια (ξύσμα)
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. κανέλα
2κ.γ. σόδα

  Εκτέλεση:                  
 Δεν χρειάζεται μίξερ
 Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με τα μπαχαρικά και τη σόδα και τα ανακατεύουμε.
Σε άλλο σκεύος  ανακατεύουμε  με ξύλινη κουτάλα , (ή απαλά στο μίξερ) τη ζαχαρη με το λάδι και τα αυγά. Προσθέτουμε και το καρότο με τα καρυδια,σταφυδα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι με τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε να ενωθούν
Το μείγμα θα είναι αραιό.
Ψήνουμε στους 160 C για 1 ώρα περίπου
 Tο αφήνουμε να κρυώσει και το χωρίζουμε στη μέση .( Μπορείτε άν θέλετε  να το μοιράσετε και να  το ψήσετε σε δύο τσέρκια.


Για το γλάσο
60 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora soft
200 γρ τυρί κρέμα
250 γρ ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μπλέντερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και τη μαργαρίνη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει ένα ωραίο παχύρρευστο γλάσο.

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop