Υλικά:
2 κιλά χοιρινό πανσέτα (το μπέικον) ολόκληρο όχι τεμαχισμένο
λάδι
αλάτι - πιπέρι
κληματόβεργες η μικρή σχάρα
Εκτέλεση:
Αφού πλύνομε πολύ καλά το χοιρινό, το αλατοπιπερώνουμε. Για την πλευρά του χοιρινού που είναι η πέτσα, ρίχνουμε στη χούφτα μας λάδι και μπόλικο αλάτι. Με το μείγμα αυτό αλείφουμε την πλάτη του χοιρινού (επαναλαμβάνουμε μέχρι να καλύψουμε όλη την πλάτη).
Τοποθετούμε σε ταψί τις κληματόβερβες η σχάρα σε οριζόντιες και κάθετες γραμμές και τοποθετούμε πάνω το κρέας μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς για 3 ώρες περίπου (ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού).
Λίγα μυστικά ακόμα
Μη φοβηθείτε το αλάτι και το λάδι που θα αλείψετε την πέτσα, αυτό άλλωστε είναι και το μυστικό που την κάνει ξεροψημένα και τραγανή.
Καλή Επιτυχία !!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου