Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Μελιτζανες γεμιστες με φετα.....





Υλικά:

12 μικρές μελιτζάνες «δάχτυλα» (μοβ),
200 γρ. φέτα,
8 κομμάτια λιαστές ντομάτες από βαζάκι σε παρθένο ελαιόλαδο + λίγο από το λάδι τους,
Ελαιόλαδο, ρίγανη,
Αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση:
Κόβετε το μίσχο των μελιτζανών αφήνοντας μόνο ένα κομματάκι 2-3 εκατοστά και ψαλιδίζετε τα «πέταλα» γύρω από τη βάση τους. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο αλατισμένο νερό και τις ρίχνετε μέσα. Τις αφήνετε να βράσουν για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζετε και τις κρυώνετε με τρεχούμενο νερό.

Στο μεταξύ, κόβετε τη φέτα σε μακρόστενες λωρίδες και κάθε κομμάτι λιαστής ντομάτας σε 3 λωρίδες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.

Κόβετε κάθε μελιτζάνα στη μέση κατά μήκος, μέχρι να φτάσετε μέχρι τη βάση με τον μίσχο και αφαιρείτε λίγη ψίχα, για να κάνετε χώρο για τη γέμιση (χωρίς να την αφαιρέσετε εντελώς και να μείνει μόνο η φλούδα!). Βάζετε μέσα μια λωρίδα φέτα, την πασπαλίζετε με λίγη ρίγανη και τη ραντίζετε με ½ κουταλάκι λάδι από το βαζάκι. Ύστερα, τοποθετείτε στη σειρά από πάνω τις λωρίδες των λιαστών ντοματών και κλείνετε τις μελιτζάνες. Τις βάζετε σε μια στρώση σε λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνετε για 25-30 περίπου λεπτά στο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop