Υλικά:
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμ μανιτάρια
1 ξερό κρεμμύδι
2 φλιτζ. πλιγούρι
1 κ.σ. πελτέ
1/4 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
4 φλιτζ. ζωμό κότας ή κρέατος (ζεστό) η νερό
2 κ.σ. μαϊντανό Αλάτι, πιπέρι
Λίγο στραγγιστό γιαούρτι ή κεφαλοτύρι
Εκτέλεση:
1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5΄ να πιουν τα υγρά τους.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον πελτέ και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε για λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε.
3. Σκεπάζουμε το σκεύος και σιγοβράζουμε για 10΄ μέχρι να μοιάζει με πιλάφι. Τέλος πασπαλίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.
Καλή Επιτυχία !!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου