Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Κεμπάπ γιαουρτλού


ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΜΠΑΠ:
500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά (από τη σπάλα) ή αρνίσιο κιμά
2 φέτες (100 γρ.) ψωμί χωρίς την κόρα (προαιρετικό)
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλάτι
¼ κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Μια πρέζα μπαχάρι
¼ κ.γ. κύμινο
½ κ.γ. καυτερό μπούκοβο
¼ κούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο, για άλειμμα
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες, γινωμένες ντομάτες (περίπου 500 γρ.), ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
2 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι ή θρούμπι (προαιρετικό) ή μια πρέζα ξερή ρίγανη, θυμάρι ή θρούμπι
1 κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ:
200 ml γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
¼ κ.γ. αλάτι
Μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΓΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ:
6 πίτες
Κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
Πάπρικα γλυκιά

ΚΕΜΠΑΠ:
Λιώνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο στο μούλτι.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το λιωμένο κρεμμύδι με σκόρδο, τα μπαχαρικά, το ψωμί και το μαϊντανό και τα ζυμώνουμε καλά.
Χωρίζουμε το μείγμα σε 6 ίσα μέρη (100 γρ. το καθένα) και τα πλάθουμε σε μακρουλά σουτζουκάκια.
Τα περνάμε πάνω σε καλαμάκια ή μεταλλικά σουβλά κκια, μοιράζοντας τον κιμά ομοιόμορφα πάνω στο καλαμάκι.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισώ ώρα να βγάλουν το άρωμά τους.
Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μαντεμένιο σχαροτήγανο και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν.
Μπορούμε επίσης να ψήσουμε τα κεμπάπ στα κάρβουνα, για περίπου 8 – 10 λεπτά.
Για ψήσιμο στο γκριλ του φούρνου, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180o C (350º F). Βάζουμε τη σχάρα το ψηλότερο σημείο του φούρνου. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί και τοποθετούμε τα κεμπάπ με ή χωρίς το καλαμάκι. Τα ψήνουμε απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Τέλος, μπορούμε να τα ψήσουμε στην τοστριέρα. Ζεσταίνουμε καλά τις πλάκες, τις αλείβουμε με λίγο λάδι και τα ψήνουμε, γυρίζοντάς τα τακτικά. Μπορούμε να τα σκεπάσουμε με το καπάκι αλλά χωρίς να ακουμπάει πάνω στα κεμπάπ.
ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα αρωματικά φυτά και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε.
Αφού βράσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά με το καπάκι λίγο ανοιχτό και μαγειρεύουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά για περίπου 25 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα.
ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ:
Τια να κάνουμε τη σάλτσα, απλώς ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τη βάζουμε στο ψυγείο.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ:

Ζεσταίνουμε τις πίτες, βάζουμε λίγη σάλτσα πάνω στην πίτα, το κεμπάπ και λίγη σαλάτα. Προσθέτουμε τη σάλτσα γιαουρτιού, λίγο κρεμμύδι σε φέτες και γλυκιά πάπρικα από πάνω.

Καλη Επιτυχία !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop