Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013

Κιουνεφέ με τυρί (μικρασιατικό καταϊφι)


Υλικά:
300gr Φύλλα Κανταΐφι
300 gr. Βούτυρο (Αγελαδινό λιωμένο
150gr Φιλαδέλφεια (μαλακό τυρί)
150gr ανθότυρο η μυζήθρα ανάλατη

Υλικά για σιρόπι:
1.1/2  φλιτζάνι νερό
1.1/2  φλιτζάνι Ζάχαρη

5-6 σταγόνες χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:
Παίρνουμε τα φύλλα κανταΐφι τρίβοντας στα χέρια, έτσι ώστε να ανοίξει η τρίχα τους σε ένα ταψάκι 22 νούμερο τοποθετούμε
 την μισή ποσότητα  κανταΐφι.το ραντίζουμε από πάνω με το μισό βούτυρο και προσθέτουμε σε όλη την επιφάνεια το τυρί, το οποίο το έχουμε κάνει τρήμα, και κλείνουμε με ακόμα μία στρώση κανταΐφι από πάνω,ραντίζουμε από πάνω  και το άλλο μισό βούτυρο.

Το κιουνεφέ κανταΐφι τρώγετε πάντα ζεστό και για αυτό το λόγο τα ψήνουμε και τα σιροπιάζουμε μόνο όταν θέλουμε να το σερβίρουμε. Έτσι λοιπόν τα τοποθετούμε στο ψυγείο και όταν θέλουμε το ψήνουμε  στους 180 oC για 30 λεπτά περίπου, με προσοχή. Μόλις  το βγάλουμε ρίχνουμε αμέσως το ζεστό σιρόπι στο ταψάκι. Περιμένουμε για λίγο και σερβίρουμε αμέσως.

Προετοιμασία για σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη και Μόλις το σιρόπι πάρει βράση ρίχνουμε το χυμό λεμονιού μέσα στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Έπειτα το βράζουμε 3' λεπτα  .
 Αν θέλουμε το γαρνίρουμε με λίγο φιστίκι Αιγίνης και καϊμάκι παγωτό.

Καλή Επιτυχία !!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop