Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

Κανελόνια με σπανάκι και τυριά...

Υλικά:
250 γρ. κανελόνια έτοιμα 
600 γρ. σπανάκι
200 γρ. ανθότυρο
100 γρ. παρμεζάνα
150 γρ. kerrygold ή κεφαλογραβίερα
4 μεγάλες τομάτες
1 κρεμμύδι
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την σάλτσα. Βάζουμε σε ένα μικρό σκεύος το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τεμαχισμένη την τομάτα, το αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε για να βράσει η σάλτσα μας και αποσύρουμε από την φωτιά μόλις δέσει.
Ζεματάμε το σπανάκι. Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε σε μια λεκάνη. Προσθέτουμε  το ανθότυρο, την παρμεζάνα, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε την μισή περίπου σάλτσα μας στον πάτο.Γεμίζουμε τα κανελόνια με ένα κουταλάκι. Προσέχουμε να μην είναι πολύ η σφιχτή η γέμιση μέσα στο κανελόνι. Τα τοποθετούμε στο ταψί και μόλις τελειώσουμε προσθέτουμε μισό φλιτζάνι γάλα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα από πάνω.
Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 40' λεπτά. Τα πρώτα 20 λεπτά σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Μετά αφαιρούμε και προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα ή το kerrygold.
Αφήνουμε γύρω στα 20 λεπτά να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop