Για την Ζύμη
300 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 ml. ελαιόλαδο
220 ml. νερό χλιαρό
Αλάτι
Για την Γέμιση
200 gr. φρέσκια μυζήθρα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
1 μικρό ματσάκι δυόσμο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι
Ελαιόλαδο ή Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε την ζύμη.
Kοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον δυόσμο.
Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο την ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο.
Με ένα ποτήρι ή στρογγυλό κουπ πατ κόβουμε την ζύμη.
Θρυμματίζουμε την μυζήθρα με ένα πηρούνι και αναμειγνύουμε το τυρί με τον δυόσμο και το κρεμμύδι.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Γεμίζουμε τα κομμάτια της ζύμης που έχουμε κόψει με την γέμιση.
Κλείνουμε τα πιταράκια καλά, δίνοντας ημικυκλικό σχήμα.
Βάζουμε το λάδι να κάψει και τηγανίζουμε τα πιταράκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή Επιτυχία !!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου