Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Τταβας ( κυπριακή παραδοσιακή )....

ΥΛΙΚΑ:
1280 γρ. κρέας αρνίσιο
2560 γρ. κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες)
6-8 ντομάτες
2 κουταλιές ντοματοπολτό
1 κουταλάκι κύμινο (αρτυσιά)
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
1/4 του ποτηριού ξίδι αλάτι, πιπέρι Κανέλα ξύλο Γαρίφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζετε να μαριναριστεί με κρασί και λάδι. Βγάζετε το κρέας από τη μαρινάδα και το σωτάρετε σε τηγάνι, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Το βάζετε σε κατσαρόλα ή τσούκα, προσθέτοντας λίγο νερό ή ζωμό και το αφήνετε να μισό ψηθεί . Το σβήνετε με κρασί και ξίδι και το αφήνετε να καταστηθεί. Ροδοκοκκινίζετε τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια στο τηγάνι που σοτάρατε το κρέας και τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη. Τα αναμιγνύετε με το κρέας. Σοτάρετε τις τριμμένες ντομάτες στο τηγάνι που σοτάρατε το κρέας και τα κρεμμύδια και προσθέτετε τον ντοματοπολτό, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Ακολούθως ρίχνετε τη σάλτσα στο κρέας. Τα αλατοπιπερώνετε όλα μαζί και ρίχνετε το κύμινο κοπανισμένο. Ακολούθως τα βάζετε στο φούρνο για 30 μέχρι 40 λεπτά.


Καλη επιτυχια!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop