Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Χωριάτικο ο γκρατέν

Υλικα:
½ κιλό πατάτες,
1 κολοκυθάκι σε ροδέλες,
250 γρ. φρέσκα μανιταράκια σε φετάκια,
100 γρ. φετάκια λούντζα η χοιπινο καπνιστο η ζαμπόν σε τετραγωνάκι η μπεικον
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 φλ. κρέμα γάλακτος,
1/3 φλ. γάλα (ολόπαχο),
2 αβγά,
1 φλ. τριμμένο τυρί (τσένταρ ή κεφαλοτύρι),
3 κοφτές κουταλιές βούτυρο,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό,
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι.

Εκτελεση:
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, τις στραγγίζετε, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε ροδέλες.

Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο με το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά, να μαλακώσει, χωρίς να πάρει χρώμα. Προσθέτετε το κολοκυθάκι και τα μανιταράκια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν - για 5 λεπτά, ανακατεύοντάς τα συχνά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Χτυπάτε ελαφρά το γάλα, με την κρέμα και τα αβγά, και προσθέτετε το τυρί, λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Αλείφετε με το υπόλοιπο βούτυρο ένα ταψάκι και ανακατεύετε τις πατάτες, το μαϊντανό, τη λούντζα και το περιεχόμενο του τηγανιού. Τα περιχύνετε με το μίγμα της κρέμας γάλακτος. Ψήνετε το γκρατέν για 15-20 περίπου λεπτά στο φούρνο, μέχρι να ροδίσει, και το σερβίρετε ζεστό.

Καλη επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop