Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Αρνάκι ψητό αλα κυπριακά....

       ΥΛΙΚΑ:


          2 μπουτάκια από κατσίκι ή αρνί  (3 κιλά περίπου)

  • 2 κρεμμύδια μεγάλα, κομμένα σε φέτες χοντρές
  • 2 – 3 καθαρισμένα καρότα, κομμένα σε λωρίδες
  • 12 – 14 μικρές πατάτες ολόκληρες, καθαρισμένες και χαραγμένες μία φορά με το μαχαίρι
  • 2/3 ώριμες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • Αλάτι
  • Φρέσκο τριμμένο πιπέρι
  • ρίγανη ,κύμινο
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ¾ φλιτζανιού  φυτικό βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
  • λίγη κανέλα (προαιρετικά)
       ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
  1. Πλένουμε το κρέας καλά και το τοποθετούμε σε μεγάλο ταψί.
  2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις χαράζουμε με το μαχαίρι.  Εάν είναι μεγάλες θα τις κόψουμε στα δύο και πάλι θα τις χαράξουμε. Καθαρίζουμε τα καρότατα και τα κόβουμε, σε λεπτές φέτες, τα κρεμμύδια  τα κόβουμε σε χοντρές φέτες και τα τοποθετούμε γύρω από το κρέας και τις πατάτες και τα αλατοπιπερώνουμε.
  3. Βάζουμε και τις ντομάτες σε διάφορα σημεία.
  4. Προσθέτουμε το λάδι, το νερό και το λεμόνι και πασπαλίζουμε από πάνω λίγη κανέλα (ή ρίγανη).
  5. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 2 ½ – 3 ώρες.  Μόλις ροδίσει από τη μία μεριά θα το γυρίσουμε και κατά το ψήσιμο εάν κολλήσουν οι πατάτες προσθέτουμε νερό.
  6. Εάν θέλουμε, το τυλίγουμε σε λαδόκολλα και σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο καλά για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα διαφεύγουν οι ατμοί.  Σ’ αυτή την περίπτωση θα βάλουμε το μισό λάδι.
  7. Το ανοίγουμε στις δύο ώρες και το αφήνουμε να πάρει χρώμα και μετά το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά.
           Καλη επιτυχία !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop