Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Μπισκότα με καρύδια και αμύγδαλα,,,,,,

Υλικά:
  • 250γρ. βούτυρο φρέσκο μαλακωμένο
  • 400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 120γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα, αλεσμένα πούδρα
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 250γρ. καρυδόψιχα
  • 250γρ. ζάχαρη
Εκτέκεση:

Αλέθεται στο μπλέντερ τη μισή ποσότητα καρυδόψιχα μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν πούδρα. Τα υπόλοιπα, τα χοντροκόβετε με το μαχαίρι. Χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν. Κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το κακάο και ανακατεύετε το μείγμα με τα αλεσμένα καρύδια. Τα προσθέτετε στο μείγμα των αβγών μαζί με την πούδρα αμυγδάλων και τα ανακατεύετε απαλά. Προσθέτετε το μαλακωμένο βούτυρο και ζυμώνετε με τα δάχτυλα μέχρι να έχετε μια ομοιογενή ζύμη. Αν χρειάζεται, ρίχνετε 1-2 κουταλιές νερό. Πλάθεται τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγεται με μεμβράνη κουζίνας και την αφήνετε στο ψυγείο 30 λεπτά περίπου να ξεκουραστεί.Την ανοίγετε κατόπιν με τον πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια ή ανάμεσα από δύο λαδόκολλες,σε χοντρό φύλλο, με πάχος 5χιλ. Με ροδελάκι ή μαχαίρι, κόβετε το φύλλο σε τετράγωνα κομμάτια 4,5x4,5εκ. και τα μεταφέρετε με σπάτουλα, σε βουτυρωμένο ή καλυμμένο με λαδόκολλα, ταψί. Τα πασπαλίζετε με τα χοντροκομμένα καρύδια.  Τα πιέζετε για να κολλήσουν στην επιφάνεια. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 8-10 λεπτά. Όταν κρυώσουν τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.



Καλή επιτυχία!!!!!!

2 σχόλια:

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Test
κι εδώ εντάξει!!!
( πολύ ωραια τα μπισκότα σου! Λαχταριστά!!)

Soula είπε...

Ευχαριστώ Ελιά μου !....

scrolltotop