Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014

Ο Χαλβάς Τιραμισού...


Υλικά
Για την κρέμα
250 γρ. μασκαρπόνε
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
2 βανίλιες
Για τη βάση
200 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
100 γρ. χαλβά σε ό,τι γεύση μας αρέσει
1/3 φλ. τριμμένα φυστίκια Αιγίνης
1 μεγάλο φλ. στιγμιαίο, κρύο καφέ
κακάο και σοκολάτα σε πλάκα για το στόλισμα (να είναι κρύα από το ψυγείο)

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψει. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να τελειώσουμε με τα υπόλοιπα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ατομικά ποτήρια ή μπολάκια, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (περίπου στα 3-4) και τρίβουμε ψιλό το χαλβά με τα χέρια μας.
Πασπαλίζουμε με φυστίκι και σοκολάτα που θα τρίψουμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού.
Μοιράζουμε από πάνω την κρέμα και τελειώνουμε πασπαλίζοντας με κακάο σκόνη, τριμμένη σοκολάτα και φυστίκι.
Αφήνουμε τα τιραμισού για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο.

Καλή Επιτυχία !!!!

Πηγη: Ελενη Ψυχούλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop