Υλικά
1/3 φύλλου από φύλλο σφολιάτας για πίτες (στη συσκευασία με τα 2 φύλλα)
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (χρησιμοποίησα Ζαγοράς αλλά μπορείτε να βάλετε ξινόμηλο ή ό,τι θέλετε)
1-2 κ. σ. ζάχαρη (χρησιμοποίησα άσπρη αλλά μπορείτε να βάλετε καστανή ή μαύρη)
1 κ. γ. κανέλλα
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα πολύ λεπτά.
Τα ανακατεύουμε σε μπωλ με τη ζάχαρη και την κανέλλα.
Κόβουμε το 1/3 από τη σφολιάτα (από τη φαρδιά πλευρά). Αν θέλετε να υπολογίσετε πόσο φύλλο ακριβώς θα χρειαστείτε, κόψτε πρώτα τα μήλα σας και μετρήστε ένα επάνω της. Θα πρέπει να περισσεύει χώρος δεξιά αριστερά τουλάχιστον ενάμιση-δύο εκατοστά. Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε φαρδύτερη με 2 σειρές μήλα κατά πλάτος.
Τοποθετούμε το φύλλο πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Χαράζουμε ολόγυρα το φύλλο 1,5-2 εκατοστά από τις άκρες,
Τοποθετούμε τα μήλα, ακουμπώντας τα μία δεξιά και μία αριστερά στο φύλλο, ώστε να καλύπτει την περιοχή που θέλουμε. Αν υπάρχουν κενά στις άκρες, κρατάμε 2-3 κομμάτια τα οποία κόβουμε σε μικρότερα και τα γεμίζουμε.
Ψήνουμε σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Καλή επιτυχία !!!
Πηγή:glorioustreats.com
1/3 φύλλου από φύλλο σφολιάτας για πίτες (στη συσκευασία με τα 2 φύλλα)
1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (χρησιμοποίησα Ζαγοράς αλλά μπορείτε να βάλετε ξινόμηλο ή ό,τι θέλετε)
1-2 κ. σ. ζάχαρη (χρησιμοποίησα άσπρη αλλά μπορείτε να βάλετε καστανή ή μαύρη)
1 κ. γ. κανέλλα
Εκτέλεση
Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα πολύ λεπτά.
Τα ανακατεύουμε σε μπωλ με τη ζάχαρη και την κανέλλα.
Κόβουμε το 1/3 από τη σφολιάτα (από τη φαρδιά πλευρά). Αν θέλετε να υπολογίσετε πόσο φύλλο ακριβώς θα χρειαστείτε, κόψτε πρώτα τα μήλα σας και μετρήστε ένα επάνω της. Θα πρέπει να περισσεύει χώρος δεξιά αριστερά τουλάχιστον ενάμιση-δύο εκατοστά. Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε φαρδύτερη με 2 σειρές μήλα κατά πλάτος.
Τοποθετούμε το φύλλο πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Χαράζουμε ολόγυρα το φύλλο 1,5-2 εκατοστά από τις άκρες,
Τοποθετούμε τα μήλα, ακουμπώντας τα μία δεξιά και μία αριστερά στο φύλλο, ώστε να καλύπτει την περιοχή που θέλουμε. Αν υπάρχουν κενά στις άκρες, κρατάμε 2-3 κομμάτια τα οποία κόβουμε σε μικρότερα και τα γεμίζουμε.
Ψήνουμε σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Καλή επιτυχία !!!
Πηγή:glorioustreats.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου