Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Αγκινάρες Σαγανάκι με φέτα και μυρωδικά..


ΥΛΙΚΑ
(για 4 άτομα)
8 αγκινάρες
150 γρ. φέτα Δωδώνη
1 σφην. ούζο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κλων. φρέσκια ρίγανη
Ελαιόλαδο Άλτις
Αλάτι – πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μαραίνουμε στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Κόβουμε τις αγκινάρες σε λωρίδες και τις προσθέτουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, με προσοχή αν χρησιμοποιήσουμε αγκινάρες τουρσί. Σβήνουμε με το ούζο. Προσθέτουμε ½ ποτήρι νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί σε δυνατή φωτιά για να μαλακώσουν λίγο οι αγκινάρες. Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια και την προσθέτουμε στις αγκινάρες. Ψιλοκόβουμε τη ρίγανη και την προσθέτουμε. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αφού πρώτα δοκιμάσουμε την οξύτητα του φαγητού μας και ανάλογα την αγκινάρα που μεταχειριστήκαμε (τουρσί, φρέσκια ή κατεψυγμένη). Αποσύρουμε από τη φωτιά πριν διαλυθεί η φέτα και σερβίρουμε αμέσως.
Αγκινάρες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες, τις οποίες καθαρίζουμε τις βάζουμε δοχείο, καλύπτουμε με χυμό λεμονιού και από πάνω ρίχνουμε ελαιόλαδο πριν το κλείσουμε. Οι αγκινάρες διατηρούνται μ αυτό τον τρόπο, σαν τουρσί, στο ψυγείο για 2 εβδομάδες. Διαφορετικά μεταχειριζόμαστε έτοιμες αγκινάρες τουρσί ή κατεψυγμένες.

Καλή Επιτυχία !!!!

Πηγη:Chef Βασίλη Σικαλιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop