Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκούτι....

Υλικά:
1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαλμυρισμένο

Κουρκούτι :
150 γραμμάρια κορν φλάουερ,
300 γραμμάρια αλεύρι,
620 γραμμάρια μπύρα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Διαλέγουμε φιλέτα μπακαλιάρου χοντρά (ξαλμυρίζουν πιο εύκολα και είναι πιο αφράτα). Αφαιρούμε από την προηγούμενη την πέτσα και κόβουμε το ψάρι σε κομμάτια. Το βάζουμε σε μπολ με μπόλικο νερό, το οποίο θα αλλάζουμε κάθε 3-4 ώρες. (Ο μπακαλιάρος χρειάζεται από 12-24 ώρες ξαλμύρισμα. Όσο πιο συχνά αλλάζουμε το νερό, τόσο πιο γρήγορα θα ξαλμυρίσει). Αφού ξαλμυρίσει (δοκιμάζουμε), το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει καλά κι αφαιρούμε τυχόν κόκαλα.Σε ένα μπολ βάζουμε τη μπύρα, το κορν φλάουερ, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί στο τηγάνι. Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε αμέσως στο καυτό λάδι για να τηγανιστούν για περίπου 3 – 4 λεπτά από τη κάθε πλευρά.

Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop