Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Πιπεριές γεμιστές με πλιγούρι και μανούρι....


Υλικά:

12 πιπεριές για γεμιστά
1 1/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
2 καρότα, τριμμένα
1 ποτήρι νερού πλιγούρι
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
2 ντομάτες ώριμες, περασμένες από τον τρίφτη
1 κ.γ. ζάχαρη
1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
½ φλ. σταφίδες κορινθιακές, μαύρες
1 φλ. καρύδια, χοντροσπασμένα
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. μανούρι, σε κύβους

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το 1 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα, το πλιγούρι, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ¾ της ντομάτας και τη ζάχαρη, τα φέρνουμε δυο βόλτες και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τις σταφίδες, τα καρύδια, αλάτι, μπόλικο πιπέρι και τέλος το μανούρι. Ανακατεύουμε προσεκτικά. Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές, τις καθαρίζουμε από τα σπόρια, αλατίζουμε ελαφρώς το εσωτερικό τους και τις γεμίζουμε με το μείγμα. Τις τοποθετούμε τη μία, κοντά στην άλλη σε μια χαμηλή και φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε την υπόλοιπη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 φλ. νερό και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, σκεπασμένο για 30 λεπτά.


Αντί για πλιγούρι, μπορούμε να βάλουμε κουσκούς, ρύζι ή ακόμη και κριθαράκι.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop