Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012

Γαύρος μαρινάτος...


Υλικά:
  • 1 κιλό γαύρο πολύ φρέσκο
  • χυμός 1 λεμονιού
  • ξίδι καλής ποιότητας από κόκκινο κρασί
  • 6-7 σκελίδες σκόρδο (ή περισσότερο)
  • αλάτι χονδρό
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε τετραγωνάκια
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:

Πλένετε τον γαύρο και τον αφήνετε 2-3 λεπτά μέσα σε ξίδι, τόσο όσο να τον σκεπάζει. Τον σουρώνετε και τον καθαρίζετε κόβοντας με τα δάχτυλα το κεφάλι, τραβώντας ταυτόχρονα το εντεράκι. Ανοίγετε την κοιλιά και ξεκολλάτε με προσοχή την ραχοκοκαλιά. Ξεπλένετε τα φιλέτα με κρύο νερό, τα στραγγίζετε καλά και τα τοποθετείτε, δίπλα δίπλα, χωρίς να καλύπτει το ένα το άλλο, σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος (ποτέ σε μεταλλικό). Στη συνέχεια τα αλατίζετε και τοποθετείτε από πάνω μια δεύτερη σειρά. Τα αλατίζετε ξανά με το χοντρό αλάτι.Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού με το ξίδι σε αναλογία 1 προς 5- μέχρι να σκεπαστούν τελείως τα ψαράκια. Βάζετε το σκεύος στο ψυγείο και το αφήνετε 8-10 ώρες. Τα ψαράκια αλλάζουν χρώμα και ασπρίζουν. Τα σουρώνετε και τοποθετείτε ξανά τα φιλέτα με τάξη μέσα σε γυάλινο σκεύος.Τα πασπαλίζετε με το σκόρδο, κομμένο σε φετούλες, την πιπεριά και περιχύνετε με ελαιόλαδο, σχεδόν να τα σκεπάζει. Διατηρείτε τον γαύρο στο ψυγείο έως 2 μήνες. Πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό όταν τον σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop