Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Μπιφτέκια γεμιστά......



 
Υλικά για 4 άτομα
Για τον κιμά
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή μισός μισός με χοιρινό
2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (γαλέτα)
1 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξίδι, λευκό
1 αβγό
1 κ.γ. θυμάρι ή ρίγανη
1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση
100-150 γρ. γραβιέρα, πικάντικη
100-150 γρ. πιπεριές Φλωρίνης, σε βάζο
Θα χρειαστείτε
1 ταψί
1 λαδόκολλα

Eκτέλεση
Γέμιση: Κόβουμε σε κυβάκια τη γραβιέρα και τις πιπεριές και τα αναμειγνύουμε σε ένα μπολ.
Μπιφτέκια: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά και κάνουμε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Οσο πιο πολύ ζυμώσουμε τόσο πιο αφράτος θα γίνει ο κιμάς. Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι οι μπουνιές μας έχουν άλλον στόχο… Βρέχουμε 2-3 φορές τα χέρια μας με νερό κατά τη διάρκεια του ζυμώματος. Αν έχουμε χρόνο, βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά, να σφίξει.
Υπολογίζουμε 2 μπιφτέκια ανά άτομο, οπότε χωρίζουμε τον κιμά σε 8 μέρη και το καθένα στη μέση. Παίρνουμε ένα μέρος κιμά και στην επιφάνεια εργασίας φτιάχνουμε μια φωλιά, σαν μπιφτέκι σε μέγεθος, αλλά με κοιλότητα για να δεχθεί τη γέμιση (φωτ. 1).
Βάζουμε 1 γεμάτη κ.σ. γέμιση στο κέντρο (φωτ. 2).
Παίρνουμε ένα ακόμη μέρος κιμά και φτιάχνουμε έναν δίσκο με διάμετρο μεγαλύτερη από τη βάση που έχουμε ήδη γεμίσει για να σκεπάσουμε το μπιφτέκι μας (φωτ. 3).
Τώρα το μπιφτέκι μοιάζει με μανιτάρι ή με σπιτάκι (φωτ. 4). «Αγκαλιάζουμε» τη βάση του κιμά με το καπάκι που φτιάξαμε και με τα δάχτυλα κλείνουμε σταθερά το μπιφτέκι μας. Ετσι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έχουμε «διαρροές» γέμισης.
Ψήσιμο: Τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 200°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά, αφού τα γυρίσουμε μία φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος (στα 20 λεπτά δηλαδή). Ταιριάζουν με βραστά φασολάκια σαλάτα.


Η συνταγή για το μπιφτέκι καθώς και τα υλικά της γέμισης μπορούν να αλλάξουν, ανάλογα με τα κέφια και τα υλικά που έχετε στο ντουλάπι και στο ψυγείο σας. Στη ζύμη μπορείτε να βάλετε και 1 κρεμμύδι, 1 κ.σ. δυόσμο ή 1 τριμμένη ντομάτα χωρίς τα σπόρια της. Δοκιμάστε τα γεμισμένα με φέτα, με λιαστή ντομάτα, με σπανάκι ή με πράσινα μυρωδικά.

Καλή επιτυχια!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop