Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Μελιτζάνες με σάλτσα φέτας.....


Γιά ενα ταψί του φούρνου:
Υλικά:
4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
λάδι για το τηγάνισμα της μελιτζάνας
για τη σάλτσα
2 φλιτζ τσαγιού ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
2 ώριμες ντομάτες χοντροκομμένες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουτ σούπας πελτέ
1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
για τη σάλτσα τυριού
300 γραμ φέτα θρυμματισμένο
2 κουτ γλυκού κοπανιστή
λίγο μαϊντανό για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:
1.Βγάζετε το κοτσανάκι από τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε 8 μεγάλα κομμάτια. Τις τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βγάζετε και γεμίζετε το πάτο ενός ταψιού του φούρνου. Τις αφήνετε να περιμένουν.
2.Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε τα 2 φλιτζ ελαιόλαδο και σοτάρετε κατ’ αρχήν το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει καλά ρίχνετε μέσα τα καρότα, τη πράσινη και τη κόκκινη πιπεριά και σοτάρετε για 5 λεπτά. Ρίχνετε το σκόρδο και αμέσως μετά τις χοντροκομμένες ντομάτες. Σοτάρετε τα υλικά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
3.Προσθέτετε τον πελτέ, αλατοπιπερώνετε καλά και ρίχνετε τον μαϊντανό. Όπως είναι το μίγμα ζεστό το αδειάζετε επάνω στις μελιτζάνες, το ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου ½ ώρα και μέχρι από πάνω να κάνει κρούστα.
4.Όσο ψήνεται το φαγητό ετοιμάζετε τη σάλτσα φέτας. Βάζετε μέσα σε ένα μπολ τη θρυμματισμένη φέτα, ρίχνετε τη κοπανιστή και 3-4 κουτ νεράκι. Ανακατεύετε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
5.Σερβίρετε το φαγητό στα πιάτα και πάνω από κάθε μερίδα βάζετε 2-3 κουταλιές σάλτσα φέτας. Διακοσμείτε με λίγο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop