Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Εκμέκ κανταΐφι με μαστίχα....



 
Υλικά για 12 άτομα

Για τη βάση
½ πακέτο φύλλο κανταΐφι
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένα
1 φλ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα και χοντροσπασμένα
1 φλ. νερό
2 φλ. ζάχαρη
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα, φρέσκο
3 κ.σ. κορν φλάουρ
κρόκοι από 4 αβγά
1½ φλ. ζάχαρη
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχας
λίγο ξύσμα λεμονιού, ακέρωτο

Για τη σαντιγί
600 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
1 φλ. ζάχαρη, άχνη

Εκτέλεση
Βάση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ανοίγουμε («ξαίνουμε») το κανταΐφι με τα χέρια μας να αφρατέψει και το απλώνουμε σε ένα μέτριο ταψί. Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με τα μισά φιστίκια και το ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το νερό με τη ζάχαρη, για 3-4 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Αφού κρυώσει το κανταΐφι, το σιροπιάζουμε όσο το σιρόπι είναι ζεστό.

Κρέμα: Κρατάμε ½ φλ. γάλα στην άκρη και ανακατεύουμε σε αυτό το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο γάλα με τη ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα των αβγών και ανακατεύουμε.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και το ξύσμα λεμονιού, ομογενοποιούμε ανακατεύοντας και απλώνουμε την κρέμα ζεστή πάνω στο σιροπιασμένο κανταΐφι.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την άχνη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Με τη βοήθεια ενός κορνέ, γαρνίρουμε το εκμέκ με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop