Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Μαροκινή συνταγή για ψάρι.....


 
Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κίτρινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κίτρινη πιπεριά, σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες -χωρίς τους σπόρους­- και κομμένες σε κύβους
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλάκι πάπρικα
- 4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή ζωμός λαχανικών
- 400 γραμμ. λυθρίνι ή φιλέτο λαβράκι,περκα κομμένο σε κύβους        
- 1 φλιτζάνι κομμένα σε λεπτές φέτες μανιτάρια
- 2 κουταλάκια ταχίνι
- 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος ​​κόλιαντρος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση
1) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρεται μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 8 λεπτά). 2) Προσθέτετε το σκόρδο και τις ντομάτες και τα τσιγαρίζετε μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν (περίπου 3 λεπτά). Ανακατεύετε το κύμινο και την πάπρικα και σιγοβράζεται για 1 λεπτό.
3) Προσεκτικά ρίχνετε τον ζωμό, ανεβάζεται τη φωτιά και αφήνετε να πάρει μια βράση. Προσθέτετε το ψάρι και τα μανιτάρια. Όταν το μείγμα πάρει πάλι μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά. Σιγοβράζεται μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές (περίπου 3 λεπτά).
4) Ανακατεύετε το ταχίνι, το λεμόνι, τον μαϊντανό, το κόλιαντρο και το αλάτι. Με μια κουτάλα ρίχνετε σε ατομικά μπολ και σερβίρετε  με κους κους η ρυζι στον ατμο

Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop