Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Σαλάτα Κινόα ...


Το κινόα καλλιεργήθηκε στις Άνδεις της Νοτίου Αμερικής πολύ πριν από το 3.000 π.Χ. και ήταν η βασική τροφή εκατομμυρίων ιθαγενών κατοίκων. Οι αρχαίοι Ίνκας ονόμαζαν το κινόα το δώρο της μητέρας Γης και ήταν καρπός σεβαστός και ιερός. Χάριζε δύναμη σε όποιον τον γευόταν γι’ αυτό και τον πρώτο χρόνο κάθε χρονιάς τον φύτευαν με χρυσό φτυάρι! Σκεφτείτε πως εμείς το ανακαλύψαμε πρόσφατα!!
 
Υλικά:
1 φλ. κινόα
1,5 φλ. κρύο νερό
1/4 κ.γ. αλάτι
1 φλ. αρακά
1/2 φλ. σέλινο ψιλοκομμένο
1-2 μικρά καρότα, σε φετούλες
1/2 πράσινη πιπεριά
1/2 κίτρινη πιπεριά
1 μέτρια ώριμη ντομάτα
1 μέτριο αγγούρι σε κύβους
1/4 φλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Λίγο κόλιανδρο ή βασιλικό
1/2 φλ. φρεσκοσπασμένα καρύδια
1/4 φλ. ηλιόσπορους άψητους (ψίχα)
1/4 φλ. άψητα κάσιους

Για το ντρέσινγκ:
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελάχιστο λιωμένο σκορδάκι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το κινόα για 5 λεπτά σε κρύο νερό.
Ξεπλένουμε καλά δύο φορές και σουρώνουμε.
Το βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό κι αλάτι.
Μόλις πάρει βράση σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ ατμοβράζουμε τα καρότα και τα πράσινα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν (όχι πολύ -περίπου 5 λεπτά) και ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Κόβουμε τη ντομάτα σε κυβάκια και την ανακατεύουμε με τα μυρωδικά και τα κυβάκια του αγγουριού και τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα γυάλινο βαζάκι χτυπάμε τα συστατικά για το ντρέσινγκ μέχρι να ανακατευτούν καλά.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Καλύπτουμε και βάζουμε τη σαλάτα για λίγη ώρα στο ψυγείο πριν το σερβίρουμε.
Το Κινοα  το βρήκα Στο Βασιλόπουλο Σουπερ Μαρκετ
Καλή Επιτυχία !!!!!

Πηγή: Lovecooking.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop