Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Πεϊνιρλί γεμιστά με φέτα και ντομάτα (Συνταγές Light )

Written by  Καρακασίδου Παναγιώτα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Το πεïνιρλι είναι ένα κολατσιό το οποίο το αποφεύγουμε για τις θερμίδες του. Όμως αν παρασκευαστεί σωστά μπορεί να γίνει πολύ υγιεινό και θρεπτικό. Η παρακάτω συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα κολατσιό είτε στη δουλειά είτε στο σχολείο για τα παιδιά σε συνδυασμό με ένα φρεσκοστυμμένου χυμό ή ένα φρέσκο φρούτο. Χρησιμοποιώντας το αλεύρι ολικής, έχουμε υψηλή συγκέντρωση των βιταμινών της ομάδας Β. Αυτές βοηθούν να έχουμε ενέργεια, υψηλή συγκέντρωση και ικανότητα αφομοίωσης των πληροφοριών στους μαθητές και όχι μόνο.
Υλικά για 15-20 μικρά πεϊνιρλί:

Για τη ζύμη :
* ½ κιλό αλεύρι ολικής
* ½ κιλό άσπρο αλεύρι
* 50 γραμμ. μαγιά σε πάστα ή 20 γρ. ξηρή μαγιά
* 250 ml χλιαρό νερό
* 1 γιαούρτι 2 %
* 1 αυγό
* 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο βασιλικό
* 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι χωρίς χημικά πρόσθετα
* 1 κουταλιά της σούπας μέλι
* 200 γραμμ. μαργαρίνη από ελαιόλαδο ή 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Για τη γέμιση :
*150 γραμμ. ανθότυρο
*150 γραμμ. φέτα
*2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
*200 γραμμ. μανιτάρια προαιρετικά.

Τρόπος παρασκευής:
Βάζουμε το αλεύρι το νερό και τη μαγιά μαζί τα ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη . Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα φύλο το οποίο το χωρίζουμε σε 4-8 τετράγωνα κομμάτια. Τα κάνουμε βαρκούλες και προσθέτουμε τη γέμιση στη μέση. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με 1 αυγό ή ελαιόλαδο. Τα βάζουμε στο φούρνο στους 200°C, μέχρι να ροδίσουν
Λίγα μυστικά ακόμα:
Μπορείτε να προσθέσετε λίγο νεράκι με τα δάχτυλά σας όταν κλείνετε τις γωνίες στο πεινιρλί για να
κολλήσει καλύτερα !
Πηγή:
diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop