Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Κιμαδόπιτα ρολό με πράσο......

ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
3-4 μπαχάρια
½ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 κ.σ. Βιτάμ
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 αβγά
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
Αλάτι-πιπέρι
ΖΥΜΗ:
4½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι (200 ml) χλιαρό νερό
1/4 φλιτζανιού (50 ml) ελαιόλαδο για τη ζύµη + λίγο επιπλέον για το άλειµµα του ταψιού και των φύλλων
1 κουτ. σούπας ξίδι
1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα µεγάλο µπολ ή λεκάνη κοσκινίζω το αλεύρι, προσθέτω και το αλάτι, κάνω µια λακκούβα στη µέση και ρίχνω το νερό, το ελαιόλαδο, το ξίδι και το γιαούρτι. Ανακατεύω όλα τα υλικά µε το χέρι μου, µε κυκλικές κινήσεις, µέχρι να φτιάξω ζύµη.
Τη ζυµώνω µε τις γροθιές μου µέσα στο µπολ για 6 - 8 λεπτά, µέχρι να γίνει ελαστική και λεία. Αν βγει πολύ υγρή ή λασπώδης και κολλάει στα χέρια, ρίχνω λίγο αλεύρι. αν προκύψει πολύ στεγνή, προσθέτω λίγο χλιαρό νερό. Χωρίζω τη ζύµη σε εσώτερα τέσσερα  ίσα µέρη, τα τυλίγω σε διάφανη µεµβράνη και τα αφήνω για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωµατίου.
μετα τα ανοίγουμε.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Για αρχή, μια ιδέα είναι να ζεστάνεις σε ένα φαρδύ τηγάνι το Βιτάμ και να σοτάρεις τον κιμά με το μπαχάρι, το μείγμα μπαχαρικών, το μοσχοκάρυδο και το αλατοπίπερό του σε δυνατή φωτιά. Προαιρετικά, μπορείς να προσθέσεις στον κιμά μισή συσκευασία τομάτα κονκασέ.
Μετά μπορείς να σβήσεις με το κρασί, να χαμηλώσεις τη φωτιά και να αφήσεις τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 15 περίπου λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του.
Πάει αυτό... Σε ένα άλλο τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδo και σόταρε το πράσο με το αλάτι του, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.
Κατέβασε τώρα από τη φωτιά τον κιμά και το πράσο, άφησέ τα δύο μείγματα να κρυώσουν και ένωσέ τα προσθέτοντας το μαϊντανό, τα αβγά, το τυρί και το πιπέρι.
Άνοιξε 4 φύλλα και κόψε το καθένα σε φαρδιές λωρίδες. Μοίρασε ακριβοδίκαι τη ζύμη στην άκρη κάθε λωρίδας, δίπλωσε προς τα μέσα τις άκρες και τύλιξε σε ρολό, όπως είναι η φρατζόλα του ψωμιού. Αν θέλεις η κρούστα να βγει γυαλιστερή, άλειψέ τη με ένα μείγμα από 1 αβγό, 2 κ.σ. νερό και 2 κ.σ. Bιτάμ λιωμένο.
Άλειψε ένα ρηχό ταψί του φούρνου με Bιτάμ και βάλε τα ρολά έτσι ώστε να μην κολλάνε μεταξύ τους. Άλειψέ τα καλά με Bιτάμ, ράντισε με νερό, πασπάλισε με σουσάμι και ψήσε για 40 περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσουν.

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop