Υλικα
400γρ. γάλα
600γρ κρέμα γάλακτος
100γρ. ζάχαρη
20γρ. ζελατίνη σε σκόνη
½ κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
ξύσμα από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
γλυκό κουταλιού βύσσινο
Εκτέλεση:
Βάζετε τη ζελατίνη σε λίγο από το γάλα να φουσκώσει για 7 λεπτά.
Βάζετε σε κατσαρολάκι το υπόλοιπο γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και τη μαστίχα πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύετε με σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και περιμένετε να πάρει βράση.
Τραβάτε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε και το μείγμα της ζελατίνης και συνεχίζετε να ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Αφήνετε την πανακότα να κρυώσει αρκετά.
Λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Αφού κρυώσει εντελώς, βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο για 4-6 ώρες τουλάχιστον να πήξει.
Ξεφορμάρετε σε πιατέλα και διακοσμείτε με γλυκό κουταλιού βύσσινο.
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου