Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Γκιουλμπασι...( από Μικρά Ασία )

Η συνταγή προέρχεται από τη Μικρά Ασία. Γίνεται με ό,τι κρέας θέλετε ή με ποικιλία κρεάτων.

Υλικα:
600 γρ μοσχάρι χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μικρά
600 γρ χοιρινό χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μικρά
600 γρ Αρνι χωρίς κόκαλο σε κομμάτια μικρά
4 κόκκινες ντομάτες μέτριες
4 πιπεριές πράσινες μέτριες
350 γρ πεκορίνο Αμφιλοχίας (ή κεφαλοτύρι) κομμένο σε κύβους
1 ποτήρι του κρασιού κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Εκτελεση:
Πλένουμε καλά το κρέας μας και το τοποθετούμε όλο σε μια λεκάνη ή ταψάκι όπου του ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, κατά βούληση και ψιλοκομμένες τις 2 σκελίδες σκόρδο και το ανακατεύουμε.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές μας και τις κόβουμε σε άλλο λεκανάκι σε ροδέλες σχετικά λεπτές (όπως στην πίτσα).
Στρώνουμε στη γάστρα τη μισή ποσότητα κρεάτων και τοποθετούμε ανάμεσα στα κομμάτια τους μισούς κύβους πεκορίνο.
Στρώνουμε πάνω σε όλη την επιφάνεια του κρέατος πρώτα τις μισές πιπεριές ροδέλες και μετά τις μισές ντομάτες ροδέλες. Πάνω από τις ντομάτες καλύπτουμε με το υπόλοιπο κρέας, το τυρί, τις πιπεριές και τις ντομάτες, ακολουθώντας την ίδια σειρά, όπως και παραπάνω.
Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, το σκεπάζουμε και το ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 200ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop