Υλικά:
500γρ.καλαμάρι θράψαλο ροδέλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κ. γλ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 κούπες ρυζι (κατά προτίμηση arborio)
250ml λευκό κρασί
1 λίτρο ζωμός κότας
1/2φλ. τοματοχυμός
2 τσίλι (κόκκινες καυτερές πιπερίτσες) πολύ ψιλοκομμένα
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
Αλατοπίπερο
4 κ.σ. αλεύρι
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το ψιλοκομμένο σκόρδο. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε τώρα σε χαμηλότερη φωτιά βράζοντας το ρύζι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό κότας και ανακατεύουμε επιτρέποντας στο ρύζι να απορροφήσει το ζωμό. Πρέπει να προσέξουμε να κρατάει την υγρασία του.
Στο ενδιάμεσο αλευρώνουμε τα θράψαλα, έχοντας προσέξει να τα έχουμε στεγνώσει αρκετά και τηγανίζουμε ώσπου να γίνουν τραγανά. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Ολοκληρώνουμε το ριζότο προσθέτοντας την κρέμα (ή αν θέλουμε να γίνει νηστίσιμο το χυμό τομάτας), το τσίλι και το τυρί μας. Αφήνουμε να πάρει βράση.
Καλή Επιτυχία !!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου