Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σαρδέλες ιµάµ µε τυρί φέτα.....

Υλικά:
1 κιλό σαρδέλες
150 ml έ.π. ελαιόλαδο
500 γρ. κρεµµύδια, κοµµένα σε λεπτές φέτες
200 γρ. φινόκιο, κοµµένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκοµµένες
αλάτι και πιπέρι
500 γρ. ντοµάτες, κοµµένες σε λεπτές φέτες
1 φλ. µαϊντανό, ψιλοκοµµένο
3 κ.σ. µάραθο, ψιλοκοµµένο
350 γρ. φέτα (ή λευκό τυρί), χονδροσπασµένη
400 γρ. ντοµατίνια, κοµµένα σε ροδέλες
µείγµα από 300 γρ. γαλέτα (τριµµένη φρυγανιά), 1 κ.γ. ξερή ρίγανη και 2 κ.σ. ξερό θυµάρι

Εκτέλεση:
Καθαρίζουµε τα ψάρια, κάνοντας µια χαρακιά στο κάτω µέρος της κοιλιάς και αφαιρώντας τα εντόσθια. Κόβουµε και πετάµε τα κεφάλια. Ασκώντας µικρή πίεση µε το µεγάλο δάχτυλό µας στη βάση της ουράς αφαιρούµε το κόκαλο και πλένουµε πολύ καλά κάτω από τρεχούµενο νερό.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουµε 50 ml ελαιόλαδο και σε µέτρια φωτιά σοτάρουµε τα κρεµµύδια, το φινόκιο και το σκόρδο έως ότου µαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουµε. Αν τα υλικά µας κινδυνεύουν να αρπάξουν, ραντίζουµε µε λίγο νερό. Προσθέτουµε τις ντοµάτες και αφήνουµε τη σάλτσα να βράσει. Μόλις δέσει, ρίχνουµε τα αρωµατικά, ανακατεύουµε ελαφρά και την αφήνουµε να κρυώσει. Τέλος, προσθέτουµε τη φέτα.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Λαδώνουµε ένα αντικολλητικό ταψί και απλώνουµε τις σαρδέλες ανοιχτές. Αλατοπιπερώνουµε και µε ένα κουτάλι µοιράζουµε τη γέµιση σε κάθε σαρδέλα. Στολίζουµε µε τα ντοµατίνια και πασπαλίζουµε µε το µείγµα της γαλέτας µε τα αρωµατικά. Ραντίζουµε µε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουµε για 10-15 λεπτά.

Καλή Επιυχία !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop