Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Αμυγδαλόπιτα με κρέμα πορτοκαλιού.....


Υλικά:
320γρ. αμύγδαλα αλεσμένα πολύ ψιλά
300γρ. ζάχαρη άχνη
7 αβγά (χωριστά τα ασπράδια)
2 πορτοκάλια (βράζονται ολόκληρα, με τη φλούδα και αλέθονται)
4 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Σιρόπι:
2 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

Για την κρέμα:
5 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα
6 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη φλούδα λεμονιού
2 αβγά χτυπημένα
1 φλιτζάνι του τσαγιού καβουρδισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:

Χτυπάτε τα ασπράδια από τα αβγά σε ένα μεταλλικό μπολ, μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους και να ασπρίσουν. Προσθέτετε στο ίδιο μπολ τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, το σιμιγδάλι, τους κρόκους των αβγών χτυπημένους, το μπέικιν πάουντερ και το αμύγδαλο. Δουλεύετε το μίγμα, ώστε να γίνει ομοιογενές. Με μια ξύλινη σπάτουλα και με απαλές κινήσεις ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο δεύτερο μείγμα. Αδειάζετε το μείγμα σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά. Στο διάστημα αυτό ετοιμάζετε το σιρόπι. Μόλις βγει το ταψί από το φούρνο, το περιχύνετε με το κρύο σιρόπι. Ετοιμάζετε την κρέμα:Βράζετε τα τέσσερα φλιτζάνια γάλα, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη φλούδα του λεμονιού. Ανακατεύετε να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνετε το κόρν φλάουρ, το οποίο έχετε διαλύσει στο ένα φλιτζάνι γάλα που έχετε κρατήσει. Δουλεύετε την κρέμα σιγά-σιγά με μια σπάτουλα, μέχρι να αρχίσει να πήζει. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, αφαιρείτε τη φλούδα του λεμονιού και την αφήνετενα κρυώσει για 7 - 9 λεπτά. Προσθέτετε τα αβγά στο μίγμα. Αδειάζετε την κρέμα επάνω από τη βάση της πίτας, στρώνετε με μια σπάτουλα και πασπαλίζετε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα

Καλή επιτυχία!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop