1 τόνος νερού
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
4 φέτες τυρί (χαμηλών λιπαρών κατά προτίμηση)
3/4 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κ.γλυκού πάστα μαύρης ελιάς
λίγος μαϊντανός
λίγος άνηθος
κόλιαντρος ψιλοκομμένος
λίγο λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το καρότο και το τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Πιέζουμε το τριμμένο καρότο σε μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει καλά.
Κομματιάζουμε τον τόνο και τον ανακατεύουμε με το καρότο.
Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε το γιαούρτι με την πάστα ελιάς, λίγο λεμόνι, τα μυρωδικά μας ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τις τορτίγιες και βάζουμε μία λεπτή στρώση από μείγμα τόνου, μία φέτα τυρί, λίγο ακόμα μείγμα τόνου και ρολάρουμε προς τα επάνω για να κλείσουν καλά μέσα τα υλικά. Τυλίγουμε σφιχτά την κάθε τορτίγια σε αλουμινόχαρτο.
Αν δεν πρόκειται να τις φάμε την ίδια στιγμή, τις κρατάμε στο ψυγείο.
Μπορούμε να κόψουμε τις τορτίγιες σε πολύ λεπτά ρολάκια, να τα καρφιτσώσουμε με μια οδοντογλυφίδα και να τα σερβίρουμε ως κρύο ορεκτικό σε μπουφέ.
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου