500 γρ. ελληνικά µανιτάρια, λευκά ή πορτοµπέλο (ή ανάµεικτα), σκουπισµένα καλά µε νοτισµένη πετσέτα και κοµµένα σε φετάκια
350 γρ. κριθαράκι χοντρό
το λευκό µέρος και το τρυφερό πράσινο µέρος από 4 - 5 φρέσκα κρεµµυδάκια, ψιλοκοµµένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωµένες (ή όσο σκόρδο θέλουµε)
100 ml ελαιόλαδο
1 κονσέρβα ντοµατάκια ολόκληρα, µε το χυµό τους, χοντροκοµµένα
1 κουτ. σούπας ντοµατοπελτές
1 µικρό µπαστουνάκι κανέλα
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
τα φύλλα και τα τρυφερά κλωνάρια από 1/2 µατσάκι µαϊντανό, ψιλοκοµµένα
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουµε τα µανιτάρια, για περίπου 3 - 4 λεπτά, µέχρι να ροδίσουν και να αρχίσουν να µαλακώνουν. Προσθέτουµε τα κρεµµυδάκια και συνεχίζουµε το σοτάρισµα για άλλα 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας µε ξύλινη κουτάλα, µέχρι να µαραθούν και να γυαλίσουν. Ρίχνουµε το σκόρδο και συνεχίζουµε το σοτάτισµα για 1/2 λεπτό, ίσα-ίσα να σκορπίσει το άρωµά του. Προσθέτουµε τον πελτέ, ανακατεύουµε µε ξύλινη κουτάλα για περίπου 1 - 2 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουµε την ντοµάτα, την κανέλα, την πάπρικα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο. Προσθέτουµε 1,2 λίτρα ζεστό νερό και δυναµώνουµε τη φωτιά. Όταν αρχίζει να κοχλάζει έντονα το υγρό, ρίχνουµε το κριθαράκι και ανακατεύουµε καλά µε ξύλινη κουτάλα. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοµαγειρεύουµε για περίπου 20 - 25 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο για να µην κολλήσει, µέχρι να γίνει το κριθαράκι, να πιει τα υγρά του και να µελώσει. Αν εξατµιστεί το νερό πριν γίνει το κριθαράκι, συµπληρώνουµε µε λίγο ζεστό νερό και συνεχίζουµε το µαγείρεµα. Αποσύρουµε, αφαιρούµε την κανέλα, πασπαλίζουµε µε το µαϊντανό, ανακατεύουµε απαλά και σερβίρουµε αµέσως, γιατί όσο µένει πήζει.
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου