Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη, 13 Αυγούστου 2013

Μπιφτέκια με Μοτσαρέλα και Ντομάτα....


Υλικά:
250γρ.  κιμά μοσχαρίσιο
60 γρ. γάλα
1 φέτα ψωμί
1 αυγό
80 γρ. τριμμένη φρυγανιά
1 μεγάλη ντομάτα σε φέτες
Λίγη ρίγανη
Μοτσαρέλα κομμένη σε  φέτες
 αλάτι και πιπέρι
1 κουταλιά  δυόσμο
Λάδι  για τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Βάζουμε την ψίχα από το ψωμί μαζί με το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά ωσότου το ψωμί να απορροφήσει το γάλα.
Το λιώνουμε με ένα πιρούνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βάζουμε τον κιμά σε ένα μπολ με το λιωμένο ψωμί, το αυγό, τη ρίγανη, τη φρυγανιά και το δυόσμο.
Αλατοπιπερώνουμε. Ζυμώνουμε το μείγμα και το πλάθουμε σε 3 μπιφτέκια.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το λάδι τόσο όσο να καλύψουμε τον πάτο του τηγανιού και το ζεσταίνουμε.
Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και τα τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
Πάνω από κάθε μπιφτέκι βάζουμε από μια φέτα ντομάτα πασπαλίζοντας με τη ρίγανη και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Τελειώνουμε βάζοντας τη μοτσαρέλα πάνω από κάθε ντομάτα και τα ψήνουμε στο φούρνο για 10 15 λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα.

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop