φλούδες από 4 λεμόνια,
750ml βότκα,
150γρ ζάχαρη
Για το σιρόπι:
150γρ νερό,
170 γρ ζάχαρη
Οδηγίες:
Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια και κρατάμε μόνο τη φλούδα τους.
Τα το ποθετούμε στο multi μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάμε πολύ καλά, προσθέτουμε τη βότκα. Βάζουμε το μείγμα σε ένα βάζο και το κλείνουμε καλά, το αφήνουμε για 4 μέρες.
Σουρώνουμε και προσθέτουμε το σιρόπι. Διατηρείται σε μπουκάλι ακόμη και πλαστικό.
Για το σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε την ζάχαρη με το νερό και βάζουμε στη φωτιά.Αφού αρχίσει να βράζει το αφήνουμε 2' και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφού κρυώσει το προσθέτουμε στο limoncello.
Καλή Επιτυχία!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου