Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Τουρλού με πιπεριές και κρεμμύδια....

Υλικα
κολοκυθάκια: 500 γρ. μικρά,
μελιτζάνες: καθαρισμένα 2 καθαρισμένες
πιπεριές: 4 κίτρινες και κόκκινες, γλυκιές
καυτερή πιπερίτσα: 1 (προαιρετικά)
ντομάτες: 4 ώριμες
κύβος λαχανικών: 1
κρεμμύδια ξερά: 4 ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο: 2/3 του φλιτζανιού του τσαγιού
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
ρίγανη φρέσκια: 1-2 κουταλιά της σούπας

Εκτέλεση:
Κόβετε τις μελιτζάνες σε κύβους και τις βάζετε σε σουρωτήρι, τις πασπαλίζετε με αλάτι και τις αφήνετε να ξεπικρίσουν για 20’. Τις ξεπλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
Πλένετε τις γλυκιές πιπεριές και αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους. Τις κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες ή κύβους.
Ξεφλουδίζετε τις ντομάτες και τις κόβετε σε μικρά κομμάτια, αφού αφαιρέσετε τους σπόρους και τα υγρά τους. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια, τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τις πιπεριές για 3’-4’.
Προσθέτετε τη ρίγανη, την καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά) και τις ντομάτες, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τον κύβο και λίγο ζεστό νερό. Βράζετε το φαγητό για 45’-50’, μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά και να μείνει με το λάδι του, ανακατεύοντας προσεκτικά για να μη λιώσουν τα λαχανικά

Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop