Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Πανεύκολο, σουβλάκι από ψαρονέφρι µε σαλάτα κουσκούς...

ΥΛΙΚΑ:
Για τη σαλάτα κουσκούς
4 κ.σ. χυµό λεµονιού
1 µεγάλο κρεµµύδι, κοµµένο σε ροδέλες
1½ φλ. νερό
½ κ.γ. κουρκουµά (κιτρινόριζα), σε σκόνη
½ κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
½ κ.γ. αλάτι
1 φλ. κουσκούς ή ψιλό πλιγούρι
5-6 ντοµατίνια, κοµµένα σε φέτες (για το γαρνίρισµα)
3-4 κλαδάκια φρέσκου θυµαριού (για το γαρνίρισµα)
Για το σουβλάκι
800 γρ. ψαρονέφρι
2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
Για το ντρέσινγκ
1 κ.γ. µουστάρδα
1 κ.σ. µέλι
20 ml ξίδι µπαλσάµικο
60 ml έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Σαλάτα: Σε ένα µπολ βάζουµε τον χυµό του λεµονιού και µαρινάρουµε το κρεµµύδι για 20 λεπτά, προκειµένου να αποκτήσει ροζ χρώµα και πιο απαλή γεύση. Σε µια κατσαρόλα βράζουµε το νερό. Προσθέτουµε τον κουρκουµά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το κουσκούς. Σκεπάζουµε µε το καπάκι και σβήνουµε τη φωτιά. Αφήνουµε στην εστία για 20 λεπτά, ώστε να φουσκώσει καλά. Με ένα πιρούνι το ανακατεύουµε, για να γίνει σπυρωτό. Προσθέτουµε µόνο τον χυµό από τα µαριναρισµένα κρεµµύδια και ανακατεύουµε ξανά. Αφήνουµε να κρυώσει, όσο ψήνονται τα σουβλάκια.
Σουβλάκι: Κόβουµε το ψαρονέφρι σε κύβους, το αλείφουµε µε το ελαιόλαδο και το περνάµε σε ξύλινα ή µεταλλικά καλαµάκια. Ψήνουµε σε µαντεµένια γκριλιέρα ή στο γκριλ του φούρνου, γυρίζοντας τακτικά απ’ όλες τις πλευρές για περίπου 10 λεπτά, ανάλογα µε τη συσκευή και την προτίµησή µας στο ψήσιµο, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ.
Ντρέσινγκ: Χτυπάµε στο multi όλα τα υλικά και ρίχνουµε το ντρέσινγκ σε µια βαθιά πιατέλα. Βγάζουµε τα σουβλάκια από τη φωτιά και τα βάζουµε αµέσως µέσα στην πιατέλα µε το ντρέσινγκ. Τα αφήνουµε να εµποτιστούν µε τη σάλτσα, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
Σερβίρισµα: Τοποθετούµε τις ροδέλες του κρεµµυδιού στη βάση του πιάτου, από πάνω τη σαλάτα κουσκούς, γαρνιρισµένη µε τα ντοµατίνια και το φρέσκο θυµάρι και, τέλος, τα σουβλάκια.

Καλή Επιτυχία !!!!!!     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop