Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2013

Πίτα με φέτα, μαϊντανό και πιπεριές Φλωρίνης......

ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης σε ροδέλες
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρεδάκια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. Βιτάμ
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 αβγά
500 γρ. φέτα θρυμματισμένη
Αλάτι-πιπέρι
 Χωριατικο φύλλο Η ετοιμο απο το ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Χωριατικο φύλλο:
1 δόση για χωριάτικο φύλλο
500γρ. αλεύρι
1 κ. σούπας ξύδι
1 πρέζα αλάτι
1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
1 νεροπότηρο χλιαρό νερό
λίγο λάδι για το ταψί & τα φύλλα
λίγο αλέυρι για το άνοιγμα των φύλλων

Φτιάχνει:
 4 φύλλα
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε σε μία λεκάνη όλο το αλέυρι, σχηματίζοντας ένα βουναλάκι με μιά τρύπα στη μέση. Μέσα στην τρύπα ρίχνουμε το αλάτι,το ελαιόλαδο, το ξύδι και ζυμώνουμε.
Στην αρχή φαίνεται μια τριφτή ζύμη σαν της τάρτας, αλλά προσθέτωντας το νερό σταδιακά ομογενοποιείται και καταλήγει σε μία μέτρια εύπλαστη ζύμη.
Αφού την ετοιμάσουμε (μπαλίτσα), τη χωρίζουμε σε έξι μικρότερες μπαλίτσες και τις αφήνουμε μισή ώρα στη λεκάνη να ξεκουραστούν (ευκαιρία για να ετοιμαστεί η όποια γέμιση).
Ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φυλλαράκι λεπτό (σεντονάκι) και ξεκινάμε την πίτα μας.
Κατα προτίμηση βάζουμε 2βφύλλα κάτω και 2 για σκέπασμα.
Όλα τα φύλλα μπαίνουν στο λαδωμένο ταψί τσαλακωτά, εκτός από το πάνω-πάνω και το κάθε ένα το αλείφουμε με λάδι.
Βιτάμ για το ταψί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΓΕΜΙΣΗ:
Ζέστανε σε ένα φαρδύ τηγάνι το Βιτάμ και σόταρε με την πολύτιμη βοήθειά του τις πιπεριές με το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν. Μετά αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το σκόρδο και το μαϊντανό (ή ακόμα και φρέσκο δυόσμο ή μαντζουράνα). Εναλλακτικά, μπορείς να ψήσεις ολόκληρες τις πιπεριές στο φούρνο για 30 λεπτά σε ένα ταψί, να τις κλείσεις σε μια πλαστική σακούλα μέχρι να κρυώσουν λίγο, να τις ξεφλουδίσεις, να αφαιρέσεις τα σπόρια και μετά να τις βάλεις στην πίτα.
Κατέβασε ύστερα από τη φωτιά και, μόλις κρυώσει το μείγμα, πρόσθεσε τη φέτα, τα αβγά και λίγο επιπλέον πιπέρι. Αν βάλουμε έτοιμο φύλλο ...θα βάλουμε τέσσερα κάτω και τέσσερα πάνω
Άνοιξε δύο χωριάτικα φύλλα και άλειψέ τα καλά με Bιτάμ καθώς τα στρώνεις στον πάτο του ταψιού (που επίσης έχεις αλείψει με Bιτάμ). Άπλωσε από πάνω τη γέμιση και στρώσε από πάνω άλλα δύο φύλλα, αλλά όχι επίπεδα: με μπόλικες ζάρες.
Άλειψε την πίτα με λιωμένο Bιτάμ, ράντισέ τη με νερό και ψήσ' τη για 1 ώρα περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να ροδίσει.

Καλή Επιτυχία !!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop