Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Μουσακάς με καραβιδόψιχα.....




Υλικά:
3 μελιτζάνες φλάσκες, μεγάλες
3 κολοκυθάκια μεγάλα
4 πατάτες μεγάλες, κομμένες σε ροδέλες
1 κιλό καραβιδόψιχα
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμενο
½ φλιτζάνι κρασί λευκό αρετσίνωτο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και περασμένες από το μύλο λαχανικών
2 κουταλιές μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά δυόσμο, ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Αλάτι
Πιπέρι

Μπεσαμέλ ελαιόλαδου:Υλικά
 4 φλιτζάνια του τσαγιού γάλα ζεστό
 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
 αλάτι
 πιπέρι
 μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ελαφρά το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, σε μέτρια φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μη σβολιάσει το αλεύρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Εκτέλεση:
Τυλίγουμε τις μελιτζάνες σε αλουμινόχαρτο, αφού τις τρυπήσουμε ελαφρά με ένα πιρούνι, και τις ψήνουμε σε μέτρο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις κρυώσουν, τις κόβουμε ροδέλες. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κολοκύθια, κόβουμε ροδέλες και τα τηγανίζουμε ελαφρά. Κόβουμε την καραβιδόψιχα σε κυβάκια και σοτάρουμε το κρεμμύδι με την καραβίδα, αλατοπιπερώνοντας ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό και το δυόσμο. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου για 10 λεπτά μέχρι να πιεί λίγο τα υγρά του και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα πυρέξ βάζουμε τις πατάτες και αλατίζουμε ελαφρά. Στρώνουμε μια στρώση κιμά καραβίδας, μια στρώση κολοκυθάκι, άλλη μια στρώση κιμά και τελειώνουμε με μια στρώση μελιτζάνας. Μοιράζουμε και τον υπόλοιπο κιμά, αν μας έχει περισσέψει, και τελειώνουμε με την μπεσαμέλ. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30-40 λεπτά.

 Καλή Επιτυχία !!!!!!!!!!

Συνταγή: Λευτέρης Λαζάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop