Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ιταλική Πεπερονάτα .....


Υλικά:
8-10 πιπεριές διάφορες
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
40 ml. ξύδι από κόκκινο κρασί
80 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
φρέσκια μαντζουράνα
Φύλλα βασιλικού
Δενδρολίβανο
Χοντρό αλάτι

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πιπεριές από τους σπόρους.
Κόβουμε τις πιπεριές σε χοντρά κομμάτια, λωρίδες.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και πιέζουμε ελαφρά τις σκελίδες του σκόρδου να ανοίξουν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σωτάρουμε με το μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τα σκόρδα και τις πιπεριές, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι.
Προσθέτουμε περίπου ένα φλυτζάνι νερό, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και να εξατμιστούν τα πολλά υγρά.
- Σε αυτό το σημείο αν θέλουμε προσθέτουμε και τις 1-2 ντομάτες ψιλοκομμένες.
Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, προσθέτουμε το ξύδι, την μαντζουράνα, το δενδρολίβανο και τα φύλλα βασιλικού.
Σιγοβράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα
Σερβίρουμε την πεπερονάτα, σαν συνοδευτικό με μπρουσκέτες χωριάτικου ψωμιού και τριμμένη φέτα!

Καλή Επιτυχία !!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop