μπρόκολο: 400 γρ. κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
σαλάμι αέρος: 12 φέτες
αρωματικά χόρτα (μαϊντανός, θυμάρι, άνηθος): 2 κουταλιές της σούπας
παπαρδέλες, 500 γρ.
ελαιόλαδο: 6 κουταλιές σούπας
ξίδι: 2 κουταλιές σούπας
μουστάρδα: 2 κουταλάκια γλυκού
σκόρδο: 1 σκελίδα, λιωμένη
αλάτι: όσο θέλετε
πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
τυρί τριμμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζετε τα μπουκετάκια μπρόκολου μέχρι να μαλακώσουν λίγο, αλλά να κρατήσουν ζωντανό το χρώμα τους. Τα στραγγίζετε καλά, τα ρίχνετε σε μεγάλο μπολ και τα πασπαλίζετε με τα αρωματικά χόρτα.
Χτυπάτε στο μπλέντερ για λίγα δευτερόλεπτα το λάδι με το ξίδι, τη μουστάρδα, το σκόρδο και το αλατοπίπερο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Περιχύνετε με αυτή τη σάλτσα το μπρόκολο.
Βράζετε τα ζυμαρικά al dente και τα στραγγίζετε καλά. Τα ρίχνετε όπως είναι καυτά στο μπολ με το μπρόκολο και προσθέτετε το σαλάμι. Ανακατεύετε και σερβίρετε, αφού πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί.
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου