Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Μπιφτέκια με κάρυ και σάλτσα μανιταριών.....


Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2-3 βρασμένες πατάτες
2 πράσα (μόνο το άσπρο μέρος) τριμμένα στο μπλέντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ
αλάτι - πιπέρι


Υλικά: για τη σάλτσα μανιταριών
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες ή μανιτάρια σε κονσέρβα
1/2-1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
χυμό μισού λεμονιού
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά τον πουρέ της πατάτας, το πράσο, το κάρυ, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Τα τοποθετουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40-45 περίπου λεπτά.

Σάλτσα:
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και αχνίζουμε τα μανιτάρια.  Σβήνουμε με το κρασί και το λεμόνι και όταν εξατμισθεί το αλκοόλ, ρίχνουμε το μαϊντανό και τέλος την κρέμα γάλακτος.
Ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού η κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε επάνω στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με μικρά κλαδάκια μαϊντανού.

Καλή Επιτυχία !!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop