500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
370 ml. νερό περίπου
8 gr. μαγιά ξηρή στιγμής
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
τυρί φέτα σκληρή
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτελεση:
Σε ένα μπώλ ανακατεύουμε το αλεύρι με την μαγιά.
Δυαλύουμε στο νερό το αλάτι και προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί για να πάρουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε 10 λεπτά την ζύμη να ξεκουραστεί.
Κατόπιν χωρίζουμε την ζύμη σε 10-12 ισόποσα κομμάτια.
Σε αλευρωμένο πάγκο, ανοίγουμε τα μπαλάκια σε φύλλο όχι πολύ λεπτό
Γεμίζουμε όλη την επιφάνεια του φύλλου με χοντροτριμμένο τυρί.
Κλείνουμε τις τυρόπιτες σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας καλά τις άκρες.
Αφήνουμε τις τυρόπιτες σκεπασμένες για 10 λεπτά.
Τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Καλή Επιτυχία !!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου