600 ml νερό
150 γρ. άνυδρος ασβέστης (θα τον βρείτε σε καταστήµατα µε οικοδοµικά υλικά)
1 κιλό φλούδα καρπουζιού, το λευκό µέρος
1 κιλό ζάχαρη
500 γρ. µέλι
1 πρέζα βανιλίνη
150 ml σιρόπι γλυκόζης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια µπασίνα ρίχνουµε το νερό και τον ασβέστη. Κόβουµε τις φλούδες από το καρπούζι σε οµοιόµορφα κοµµάτια, σε όποιο σχήµα και µέγεθος προτιµάµε, και τα βάζουµε στο διάλυµα. Αφήνουµε για περίπου 1 ώρα, αφαιρούµε και ξεπλένουµε κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό.
Σε µια κατσαρόλα βάζουµε τη ζάχαρη, το µέλι και τη βανιλίνη και τα αφήνουµε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά, µέχρι το σιρόπι να γίνει παχύρρευστο. Προσθέτουµε τη γλυκόζη και µετά το καρπούζι. Βράζουµε µέχρι να µαλακώσει το εσωτερικό του καρπουζιού, αλλά απέξω να παραµείνει τραγανό. Το βάζουµε σε αποστειρωµένα βάζα και το διατηρούµε στο ψυγείο.
για 2 βάζα των 500 ml)
Καλή Επιτυχία !!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου