Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2012

Μπουρέκι Κρητικό...


Υλικά:
  • 2 κιλά πατάτες σε ροδέλες
  • 2 κιλά κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • λίγο βούτυρο για το ταψί
  • 1 λίτρο γάλα
  • 500γρ. ξινομυζήθρα Χανίων
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • πιπέρι

Για πασπάλισμα:
  • 1 φλιτζάνι ξηρή μυζήθρα τριμμένη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας σουσάμι
Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτάτε τις ροδέλες κολοκυθιών σε αλατισμένο νερό που βράζει για 2 λεπτά. Τις ξεπλένετε κάτω από νερό της βρύσης και τις αφήνετε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν. Αναμειγνύετε την ξυνομυζήθρα με το γάλα, το αλεύρι και το πιπέρι.Απλώνετε το ένα τρίτο από τις φέτες πατάτας μέσα στο βουτυρωμένο ταψί. Τις πασπαλίζετε με τριμμένη μυζήθρα και λίγο δυόσμο και τις καλύπτετε με μια στρώση κολοκυθάκια. Πασπαλίζετε και αυτά με τυρί και δυόσμο και τα καλύπτετε με μια δεύτερη στρώση πατάτες. Ρίχνετε πάνω στις πατάτες περίπου το μισό από το μίγμα γάλακτος και ξυνομυζήθρας, με προσοχή για να στραγγίζει μέχρι κάτω, σταγόνα-σταγόνα. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα υλικά και συνολικά απλώνετε τρεις στρώσεις πατάτας και δύο στρώσεις κολοκύθια και κάθε φορά ανάμεσα πασπαλίζετε με τριμμένη μυζήθρα και δυόσμο. Τελειώνετε με μια τελευταία (την τρίτη) στρώση πατάτας. Πάλι με προσοχή περιχύνετε την πίτα με το υπόλοιπο μίγμα - γάλα-ξυνομυζήθρα. Πασπαλίζετε την πίτα με το σουσάμι και την ψήνετε για μια ώρα σκεπασμένη. Την ξεσκεπάζετε και την ψήνετε για μισή ώρα ακόμη μέχρι να κάνει κρούστα

Καλή επιτυχία!!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop