Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο.....



Υλικα

1 μεγάλο πράσσινο κολοκύθι τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ( 1 κιλο περιπου)
2 αβγά χτυπημένα
1/2 κιλό τυρί φέτα τριμμένη
1/2 μάτσο άνιθος ψιλ/νος
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλ/νο
300 γρ. αλεύρι για ολεσ της χρησεις
1/2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι με προσοχή αναλόγως της φέτας μας
πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε το τριμμένο κολοκύθι και το αφήνουμε να βγάλει τα ζουμάκια του, ψιλοστίβοντάς το κατά διαστήματα
Το σουρωμένο κολοκύθι το βάζουμε σε ένα μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Το αλεύρι που θα ρίξουμε, φροντίζουμε να είναι τόσο όσο χρειάζεται για να έχουμε ένα πηχτό μείγμα αλλά όχι πολύ σφιχτό. Το μείγμα αυτό το τοποθετούμε σε ήδη λαδωμένο ταψί μεγάλο και το στρώνουμε να είναι ομοιόμορφο παντού με τα χέρια μας
Η ποσότητα είναι για το τεράστιο στρογγυλό και λεπτό ταψί που κάνουμε τις πίτες (μόλις που χωράει στην κουζίνα μας). Εσείς υπολογίστε αναλόγως, θέλουμε λεπτή ζύμη, για να κάνει ωραία κρούστα παντού και να είναι ωραία και μέσα η πιτούλα. Αν σας περισσέψει ζύμη, κάντε κολοκυθοκεφτέδες ωραιότατους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω, κάτω με αέρα για 45 λεπτά, προσέχοντάς την όμως.

Καλη επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop