Ετικέτες - Θέματα

Αρχική σελίδα - Ηome page

Ότι Κάτσι ...

Ότι Κάτσι ...

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

Κοτόπουλο με μελιτζάνες και παρμεζάνα στο φούρνο.....





Υλικά
4 μικρές μελιτζάνες (περίπου μισό κιλό)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κοτόπουλο, φιλέτο στήθους
2 φλ. συμπυκνωμένο χυμό τομάτας
250 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες
1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1/4 φλ. βασιλικό
Εκτέλεση
* Προθερμάνετε το γκριλ. Πλύντε και κόψτε τις μελιτζάνες σε ροδέλες πάχους μισού εκατοστού και στρώστε τις σε μονή στρώση πάνω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Ρίξτε λίγο λάδι και αλατοπιπερώστε. Ψήστε στο γκριλ, και στο πεντάλεπτο (όταν γίνουν καφέ οι μελιτζάνες) γυρίστε τις μια φορά και ψήστε και από την άλλη. Βγάλτε τις μελιτζάνες από το γκριλ και γυρίστε σε λειτουργία φούρνου πάνω κάτω, και προθερμάνετε στους 220 βαθμούς Κελσίου.
* Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε τα φιλέτα του στήθους κοτόπουλου με μια κουταλιά λάδι, αφού πρώτα τα αλατοπιπερώσετε καλά. Αφήστε να ψηθούν καλά και να ροδίσουν και από τις δύο μεριές και στη συνέχεια αφήστε να κρυώσουν. Όταν θα έχουν κρυώσει, κόψτε σε μικρές φέτες, πάχους περίπου μισού εκατοστού.
* Λαδώστε ένα τετράγωνο ταψί ή πιρέξ. Βάλτε το ένα τρίτο της μελιτζάνας σε μία στρώση στον πάτο. Από πάνω απλώστε το μισό κοτόπουλο, το μισό χυμό τομάτας, τη μισή μοτσαρέλα, το ένα τρίτο της παρμεζάνας, το μισό βασιλικό και λίγο αλάτι (προαιρετικά). Επαναλάβετε με ένα τρίτον μελιτζάνας, το υπόλοιπο κοτόπουλο, την υπόλοιπη τομάτα, την υπόλοιπη μοτσαρέλα, άλλο ένα τρίτο παρμεζάνας και τον υπόλοιπο βασιλικό. Τελευταία στρώση βάλτε μελιτζάνες και το υπόλοιπο τυρί.
* Ρίξτε από πάνω πολύ λίγο λάδι (προαιρετικά, γιατί θα βγάλουν και τα τυριά) και βάλτε στο φούρνο για 20 τουλάχιστον λεπτά, μέχρι να δείτε την πάνω στρώση του τυριού να ροδίζει. Αφήστε να κρυώσει τουλάχιστον πέντε λεπτά προτού κόψετε και σερβίρετε.


Καλή επιτυχια!!!!1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

scrolltotop